Jazzklubbens höstprogram 2024

Onsdag den 4 september 2024 kl 19.00 Alf Carlsson kvartett

Alf Carlsson (född 1991) är en stockholmsbaserad jazzgitarrist. Hans solodebut ”Lights”, släppt i september 2023, har fått uppmärksamhet i svenska och internationella medier, bland annat med en artikel i världens största jazzgitarrtidning ”Jazz Guitar Today”. Musik från skivan har spelats vid flertal gånger i Sveriges Radio men även i internationell radio.

Det är många sidor av Alfs musikaliska personlighet man får ta del av. Det är stundtals rockigt, stundtals jazzigt. “Vemodet á la svensk folkmusik” har också sin plats i hans musikaliska utryck, då hans familj har rötter i Dalarna. Folkmusiken har starkt präglat honom i hans uppväxt.

Alf Carlsson – gitarr
Samuel Löfdahl – bas
Anton Dromberg – piano
Hannes Sigfridsson – trummor

Onsdag den 9 oktober 2024 kl 19.00 Mr. Blues featuring Ann Kristin Hedmark

 

 

 

 

 

 

 

Mr. Blues är en ny hårdsvängande, bluesmättad kvartett, vars medlemmar har många års erfarenhet av konsertverksamhet både nationellt och internationellt.

I vår repertoar finns bl.a. musik av Duke Ellington, Billy Strayhorn och Hank Crawford där några av låtarna och arrangemangen fått följa med från Gugge Hedrénius Big Blues Band. Programmet innehåller även berättelser och anekdoter från vårt långa och rika musikliv.

Ann Kristin Hedmark – sång
Håkan Lewin – altsaxofon
Kettil Medelius – klaviatur
Hasse Larsson – bas
Jonas ”Wasa” Backman – trummor

Onsdag den 6 november 2024 kl 19.00 Karl Olandersson kvartett

Karl Olandersson kvartett anses av många som en av landets bästa jazzakter och vi kan förvänta oss en bred musikalisk palett och ett intrikat samspel av högsta klass. Alla bandets musiker besitter en bred kunskap om jazztraditionen som kokas ihop för att tillsammans sätta en personlig prägel på Karl Olanderssons musik.

Som trumpetare är Karl inspirerad av jazzhistoriens alla giganter från Armstrong till Marsalis och har genom dessa utvecklat ett personligt sätt att uttrycka sig präglat av spontanitet, teknisk och rytmisk finess, melodisinne och en stor variation i register och dynamik.

Karl Olandersson – trumpet
Magnus Hjorth – piano
Martin Sjöstedt – kontrabas
Daniel Fredriksson – trummor

Onsdag den 11 december 2024 kl 19.00 ”Luciajazzen”

En spännande jazzkväll med unga lovande musiker. Program ej klart.

Alla konserter sker i Restaurang Bolagets lobby på Kulturcentrum i Sandviken.
(Vid större konserter flyttar vi in i restaurangen)
Entré 150 kr (100 kr för medlem). Ingång sker på baksidan av huset.
Boka bord i receptionen eller på tel: 026-27 97 00.